Srpski Toronto.com  
Toggle ContentToggle Content Home Forum Vesti Desavanja TV TV-program Moj nalog
Toggle Content Cena Benzina

Toggle Content Hits

Toggle Content Registracija

Dobrodosšli Neimenovani

Nadimak

Osoblje prisutno:

Niko od osoblja nije prisutan!

Toggle Content ...

News

1 2 3 ... 191 192 193
>
Vesti Predlog zabrane pušenja na otvorenom ide na glasanje
Thursday, 24 October 2013 (01:51:34) MDT

O sudbini zakona o zabrani pušenja u krugu na 9 metara udaljenosti od sportskih terena, parkova, plaža i ostalih sportskih objekata na otvorenom kao npr. bazeni, gradski savet treba da donese odluku na svom sastanku 13. novembra. Tada će se odlučivati i o zabrani pušenja  na devet metara udaljenosti od ulaza u stambene zgrade i javne objekte, što bi ubuduće za pušače značilo kaznu i do 300 dolara. Neki aktivisti, koji su  protivnici pušenja smatraju, da zaoštravanjem zabrana možda će neki od pušača pokušavati da ostave cigaretu. Savetnik Mary McMahon, predstavnik warda 32 u okviru kojeg su plaže na obali jezera Ontario, kaže da su upravo opušci cigareta  najveći izvor zagađenja plaža. Po rećima Dr David McKeown, zdrastvenog oficira grada, tom zabranom  Toronto će slediti primer drugih velikih gradova Severne Amerike.
Engleska verzija ovde ...


komentari? | Printer Friendly Page  Posalji prijatelju | Pogodak: 0

Vesti Najgora invazivna biljka u Kanadi
Wednesday, 23 October 2013 (01:05:58) MDT

Pragmatis australis je latinski naziv biljke, koja potiče iz Evrope, a za Kanadu predstavlja pravu opasnost, jer ju je takoreči nemoguće uništiti, a za biljke domaćeg porekla znači smrt. Zapravo ova biljka sa svojim paperjastim cvatovima na prvi pogled je veoma privlačna, ali isti sadrže i po 2000 semena, osim toga može postići visinu od 5 i više metara, dok podzemno korenje širi se u sve pravce. Najbolji poznavalac pragmatisa je Janice Gilbert, koja je na tu temu i doktorirala i ona kaže, da je lično izvukla korenje dužine od 30 metara, koje je na svakih 30 cm imala nove izdanke. Najveći problem kod te biljke je činjenica, da ona u svoju  okolinu ispušta otrov, koji ometa rast drugih biljaka, zatim oduzima im hraniva, vodu i sunčevu svetlost. Pragmatis može da smanji i nivo vode, a velika je opasnost i za neke ugrožene vrste npr. tačkaste kornjače. Danas u Ontariju zna se za 441 invazivnih vrsta, a u zadnjih sedam godina za potrebe 170 projekata, federalna vlada izdvajala je 5,6 miliona dolara, međutim od marta dotacije malih lokalnih grupa u borbi protiv invazivnih vrsta su ukinute. Po Gilbertu ni provincija nije učinila mnogo i pragmatis se širi neverovatnom brzinom, pa naučnici izražavaju svoju zabrinutost, da će u budućnosti pragmatis ugroziti ne samo močvare, već i poljoprivredne površine.
Engleska verzija ovde ...


komentari? | Printer Friendly Page  Posalji prijatelju | Pogodak: 0

Vesti Gala večera ... The Golden Night
Monday, 14 October 2013 (22:07:37) MDT

Ove godine već 12-ti put u organizaciji Trillium Diwali, u Bramptonu održavana je gala večera, čiji je cilj sakupljanje sredstva potrebnih za održavanje  službe, koja pomaže pacijentima oboleli od srca. Na skupu u Pearson Convention Center bilo je prisutno preko 1000 gostiju, među njima bila je i gradonačelnica Mississauge Hazel McCallion, a prilozi su sakupljeni za potrebe spomenute službe. Inače ovaj skup je najveći među svim projektima Diwali.
Engleska verzija ovde ...


komentari? | Printer Friendly Page  Posalji prijatelju | Pogodak: 0

Vesti Otvaranje Ripley`s Aguarium u Torontu
Monday, 14 October 2013 (21:06:54) MDT

Otvaranje Riplijevog akvarijuma najavljeno je još za juni mesec, međutim zbog građevinskih radova moralo se sve odložiti, da bi konačno sredinom oktobra posetioci bili u prilici videti ovu davno najavljenu atrakciju. Akvarijum koji je najveći pokriveni akvarij u Kanadi, lociran je u centru Toronta, blizu CN tornja i ima 12500 kvadratnih metara korisne površine. Ova dugo isčekivana turistička atrakcija ima 15000 morskih životinja i  kornjaču, jedinog morskog gmizavca, osim toga tu će biti 50 izložbenih projekata i više od 100 drugih događaja. Svećano otvaranje je 16. oktobra.
Engleska verzija ovde ...


komentari? | Printer Friendly Page  Posalji prijatelju | Pogodak: 0

Vesti Obustavljena izgradnja novih nuklearki
Monday, 14 October 2013 (18:57:44) MDT

Iz ministarstva energetike Ontarija potvrđeno, da je potrošeno oko 180 miliona dolara na pripremne radove oko izgradnji dve nuklearki, tj. na plan koji je deoneo vlada McGuintyja i  čija cena koštanja trebala je iznositi oko 10 milijardi dolara. Međutim Liberalna vlada, koja već ima dug od 11,7 milijardi, u četvrtak je najavila obustavu dalje izgradnje. Naime zbog poskupljenja radova od 50 %, po grubom proračunu izgradnja koštala bi oko 15 milijardi dolara, inače nuklearna postrojenja u Darlingtonu  obezbeđuju oko 20 % potreba energije u provinciji. Prošle godine u Ontariju 56 % energije dobiveno je od  nuklearki, ali ide se u pravcu, da se taj broj smani  na 47 %, jer provincija raspolaže sa dovoljne energije.
Engleska verzija ovde ...


komentari? | Printer Friendly Page  Posalji prijatelju | Pogodak: 0

Vesti Krađa memorijske kartice sa ličnim podacima preko 18000 osoba
Tuesday, 08 October 2013 (00:01:18) MDT

Jedan zaposleni u Zdrastvenoj službi regiona Peel prijavio je nestanak memorijske kartice sa podacima od preko 18000 osoba, koji su bili u programu...Zdrave bebe-zdrava deca i to u periodu između marta 2010-e i avgusta 2011-e. Osim toga na kartici bili su i lični podaci od 46 osoba, koji su u programu učestvovala pre toga datuma. Lični podaci predstaljali su ime osobe, adresu stanovanja, datum rođenja i bračno stanje, koji su koriščeni pri odlučivanju o tome, kako najbolje pomoći kao npr. telefonom ili kućnom posetom. Predstavnik službe Dr.Eileen de Villa kazala je, da nije bila praksa, niti je to prihvatljivo da neko sa sobom nosi takve podatke, a direktor službe Emil Kolb se lično izvinuo građanima regiona Peel. Oštećene osobe su o ovom događaju obavešteni putem pisma ili telefona, dok policija i dalje pomaže u potrazi za izgubljenom memorijskom karticom.
Engleska verzija ovde ...


komentari? | Printer Friendly Page  Posalji prijatelju | Pogodak: 0

Vesti Festival Nuit Blanche
Sunday, 06 October 2013 (15:06:50) MDT

Jedanput godišnje u Torontu, a ove godine već osmi put održava se festival pod imenom Nuit Blanche, jedan umetnički program od preko 100 eksponata, koji su ogromni i često veoma bizarni.Festival se otvara predveče u 6,50 i ostaje celu noć, što će centru grada, gde su većina tih postavki, dati jedan fantastičan izgled, mada ima nade da nekoliko njih ostaju i do kraja oktobra. Jedna od postavki je ispred City Hall, nazvana Ai Weivei i ona je delo kineskog umetnika, koji je sastavio ogroman broj ramova od bicikala. Druga jedna zanimljiva postavka predstavlja neku vrstu mosta između dve zgrade, gde se odigrava neverovatan light-show i prolaznici se pitaju da li je to zaista umetnost.
Engleska verzija ovde ...


komentari? | Printer Friendly Page  Posalji prijatelju | Pogodak: 0

Vesti Pobeda Novaka Đokovića na China Open 2013
Sunday, 06 October 2013 (14:19:35) MDT

U nedelju u Beijingu na China Open 2013, srpski teniser Novak Đoković dominirao je terenom i u meču, koji je trajao jedan sat i 27 minutam, pobedio je Španca Nadala sa rezultatom 6-3 , 6-4. Njegova nadmoć videlo se odmah od početka, mada je Nadal najavio svoju nameru, da od Novaka preuzme titulu pobednika China Opena, na kojem je on vladao u četiri sezone i to 2009, 2010, 2012-e. Jedino 2011-e Đoković nije učestvovao zbog povrede.
Engleska verzija ovde ...


komentari? | Printer Friendly Page  Posalji prijatelju | Pogodak: 0

Vesti Apel poznatog naučnika da se dozvoli eutanazija
Thursday, 26 September 2013 (02:19:28) MDT

Nekoliko dana uoči sopstvene smrti, poznati mikrobiolog Dr Donald Low apelovao je na kanadsku javnost, da se ponovo razmotri i zakonom legalizuje pitanje eutanazije osoba, koji svesni svoje bolesti, žele pomoć da završe svoj život.Dr Low je poznat po svojoj pozitivnoj ulozi od pre 10 godina, kada je u Kanadi izbila epidemija SARS-a, od čega su tada umrle 44 osobe, a radio je kao glavni mikrobiolog u bolnici Mount Sinai, a  u naučnim časopisima pojavljivao se kao ko-autor u 400 članaka, kao i u 41 knjiga i 100 drugih članaka. Međutim razbolevši se od tumora na mozgu i znajući posledice bolesti, on je svesno zatražio pomoć, kako bi dostojanstveno prekinuo svoj život i zato je načinio taj video samo osam dana pre svoje smrti u 68-oj godini, gde između ostalog on ističe, da ne želi živeti, ako mu telo više ne funkcioniše normalno.
Engleska verzija ovde ...


komentari? | Printer Friendly Page  Posalji prijatelju | Pogodak: 0

Vesti Cirque du Soleil na otvaranju Panameričkih igara u 2015
Tuesday, 24 September 2013 (12:57:56) MDT

Nakon 4 meseci pregovora očekuje se, da će čuvena akrobatska grupa Cirque du Soleil postati ne samo kreativni partner na otvaranju Panameričkih igara 2015-e, već da će preuzeti i sponzorstvo nad tim događajem, što bi bio od velike pomoći organizatorima igara. Za organizaciju ovog događaja obezbeđena su sredstva u iznosu od 1,4 milijarde dolara, a taj vid učešća cirkusa, čije pojedine predstave koštaju po više miliona dolara, značilo bi jako mnogo. Na ceremoniji otvaranja igara osim profesionalaca iz cirkusa, koji inače dolaze iz 50-ak zemalja sveta, učestvovali bi i dobrovoljci sportisti-amateri, umetnici i članovi školskih zajednica.
Engleska verzija ovde ...


komentari? | Printer Friendly Page  Posalji prijatelju | Pogodak: 0


1 2 3 ... 191 192 193
>
Toggle Content ...


Network Monitor

Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy